achtergrond figuur

Wie zijn wij?

Jaarlijks wordt er door Stichting Friends on Ice een prachtige overdekte kunstijsbaan geplaatst van 600 m2 in het centrum van Ede (Raadhuisplein). Compleet met het gezellige Café De Scheve Schaats voor een kop warme choco of een lekkere winterse snack. Stichting Friends on Ice heeft als primair doel om voor alle inwoners, jong en oud, van de Gemeente Ede e.o. een sportief evenement te organiseren, waarbij iedereen de schaatsen uit het vet kan halen en genieten van oer Hollandse gezelligheid!

 

Bestuur

Ruim 15 jaar geleden ontstond het idee bij grondlegger van Stichting Friends on Ice, wijlen René Schuman, om een ijsbaan project te organiseren in het Openluchttheater van Ede. Een prachtige locatie waar jarenlang schaatsplezier beleefd werd! Sinds een aantal jaar wordt de ijsbaan georganiseerd in het centrum van Ede. In het kader van een Levendig Centrum zorgt Friends on Ice ervoor dat er tijdens het project meer dan 20.000 bezoekers naar het centrum trekken. Het bestuur bestaat sinds dit jaar uit Renate Schuman en Jan Willem Zondag. Zij hebben de bestuursfunctie overgenomen van René. Zijn visie blijft het uitgangspunt van het ijsbaanproject: schaatspret voor iedereen!

 

Organisatie

Het project wordt al sinds het eerste uur uitgevoerd door Guus Wijnsouw van Wings Events. Guus is op de ijsbaan samen met alle vrijwilligers hét gezicht op de ijsbaan. Achter de schermen is dat Jessica van der Laan. Zij verzorgt de verdere organisatie rondom het project, sponsorwerving en alle PR-activiteiten.

 

Vrijwilligers

Het ijsbaanproject kan enkel slagen dankzij de trouwe aanwezigheid van alle vrijwilligers. En dat zijn er veel! 6 weken lang draaien zij honderden uren achter de kassa, schaatsverhuur, Koek & Zopie en bar.